Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

«Υπερυψωμένο» πάρκο στη Νέα Υόρκη!


Τα πάρκα στις μεγάλες πόλεις πατούν συνήθως… στο έδαφος, δημιουργώντας χώρους πρασίνου ανάμεσα στα κτίρια. Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, όμως, στη Νέα Υόρκη ο κόσμος αντικρίζει ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα: Το High Line Park βρίσκεται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, αποτελώντας το πρώτο «υπερυψωμένο» πάρκο σε αστικό χώρο.
perierga.gr - Το "υπερυψωμένο" πάρκο της Νέας Υόρκης!

Ετοιμαστείτε να δείτε τον «Τιτανικό»… on board!!!Οι θεατές φοράνε βικτοριανά κοστούμια και επιβιβάζονται σε βάρκες, ενώ το περιβάλλον συνδυάζει πυκνή ομίχλη, πάγους και αρκετό κρύο! Κι όλα αυτά για τον εορτασμό της επετείου του συγκλονιστικότερου ναυαγίου της ιστορίας!
perierga.gr - Ετοιμαστείτε να δείτε τον "Τιτανικό"... οn board!!!

Ζώντας μέσα σε ένα τεράστιο… κοχύλι!

Όταν η αρχιτεκτονική ομάδα Arquitectura Orgánica έλαβε μια απρόσμενη εντολή από μια οικογένεια στο Μεξικό, θεώρησε ότι αυτή ήταν μια μεγάλη πρόκληση: Έπρεπε να ανακατασκευάσουν ένα «συμβατικό» σπίτι στα περίχωρα της πόλης, έτσι ώστε να μοιάζει με τεράστιο κοχύλι!
perierga.gr - Ζώντας μέσα σε ένα τεράστιο... κοχύλι!

Ακατάλληλη… κοιλάδα...


Perierga.gr - Ακατάλληλη κοιλάδα στην Καππαδοκία
Βρίσκεται στην Τουρκία, στην περιοχή της Καππαδοκίας και είναι γνωστή και σαν …κοιλάδα της αγάπης. Ειναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Πρόκειται για μια κοιλάδα γεμάτη με πανύψηλους βράχους που έχουν το σχήμα φαλλού.

Οι καλύτερες φωτό του National Geographic για το Δεκέμβριο του 2011

H μηνιαία συλλογή φωτογραφιών του National Geographic, εντυπωσιάζει και μας παρουσιάζει κρυμμένες γωνιές του πλανήτη μέσα από το φωτογραφικό φακό των φίλων του. Για τον τελευταίο μήνα του 2011 οι καλύτερες φωταγραφίες ήταν:
Χταπόδι στην Ιταλία
Perierga.gr

Το σκάφος που… μοιάζει να βυθίζεται!

Το περίεργο αυτό σκάφος είναι αποτέλεσμα της φαντασίας του Γάλλου καλλιτέχνη Julien Berthier. Αρχικά βρήκε ένα εγκαταλειμμένο σκάφος 6 μέτρων και το έκοψε στη μέση. Στη συνέχεια, ανακατασκεύασε το κύτος του με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να επιπλέει υπό γωνία 45 μοιρών, μοιάζοντας πάντα σαν να είναι έτοιμο να βυθιστεί.
Perierga.gr - Σκάφος που μοιάζει να βυθίζεται

Οι 12 Απόστολοι της Αυστραλίας!

Στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell, και πιο συγκεκριμένα σε μια ακτή αρκετών χιλιομέτρων στη Βικτώρια της Αυστραλίας 12 εντυπωσιακοί βράχοι δεσπόζουν πάνω στην άμμο, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο.
perierga.gr - Οι 12 Απόστολοι της Αυστραλίας!

Εντυπωσιακά και περίεργα αερόστατα

Perierga.gr - Εντυπωσιακά και περίεργα αερόστατα

Αερόστατα σε σχήματα και μεγέθη που εντυπωσιάζουν. Η μορφή τους είναι τέτοια που κάποιοι θα απορούν πώ μπορούν και πετάνε, καθώς το σχήμα τους κάθε άλλο παρά αεροδυναμικό είναι.

Αυτοκινητόδρομος στον ωκεανό!

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ένα τμήμα 8 χλμ ενός αυτοκινητόδρομου στη Νορβηγία που συνδέει τις πόλεις Molde και Kristiansund. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας με μια σειρά από 12 γέφυρες που στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και χαρίζει αξεχαστες εμπειρίες.
Perierga.gr - Δρόμος στον ωκεανό!

Αχλάδια με …ανθρώπινη μορφή!

Ο Κινέζος αγρότης Gao Xianzhang καλλιεργεί αχλάδια τα οποία μεγαλώνοντας παίρνουν τη μορφή ενός νεαρού ανθρώπου (σ.σ. εμάς μας θυμίζουν το Βούδα). Χρειάστηκε περισσότερα από 6 χρόνια για να τελειοποιήσει την ιδέα του, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κάθε φρούτου για συγκεκριμένο διάστημα μέσα σε ένα καλούπι, που του δίνει σχήμα.
Perierga.gr - Αχλάδια Βούδας!